XXIV Fiesta de la Verema en Cubelles (del 9 al 11 de septiembre)

Otra fiesta de la verema más, de la que me he enterado hoy y que aun estáis a tiempo de asistir, es la FIESTA DE LA VEREMA DE CUBELLES. Os hago un resumen y os copio aquí la Nota de Prensa (en catalán).

La fiesta se realizará del 9 al 11 de septiembre (esta misma tarde empiezan los actos a las 19 horas), y habrá un poco de todo, stands donde se servirá vino y cava, feria gastronómica, exposiciones, pisado de uva, conciertos, castellers y muchas más actividades.

Las degustaciones de vino funcionaran de la siguiente manera:

– 3€ con 2 degustaciones y 1 copa conmemorativa.

– 2€ las dos degustaciones sin copa.

Así que como veis, los precios son muy populares. Os dejo tambien un PDF CON EL PROGRAMA y os copio la Nota de Prensa con más información:

Divendres 9 a les 19h. es dóna el tret d’inici a un cap de setmana farcit d’activitats en el marc de la XXIV Festa de la Verema, l’acte que tanca la temporada d’estiu a Cubelles. La inauguració es farà com cada any a la plaça del Mercat i anirà a càrrec de Jordi Bort, director de l’INCAVI. Enguany es comptarà amb una mostra d’elaboració de destil·lats amb fassina d’aiguardent i un ferrer ensenyarà com es fan les eines de la vinya en la tradicional en la tradicional mostra d’arts i oficis de la vinya i el vi. A banda, també els més petits podran participar en la cursa de tonells de vi que es fa al centre de la plaça entre les 19 i les 21h.

 

 

 

El Celler del Porró, Cuscó Berga, Que Bo i Xof seran els quatre estands dedicats a servir el vi i el cava, mentre que els estands gastronòmics seran els de Cal Vinagreta, El Racó de la Vila, el Kbe Kbo, Salut i Benzina i El Racó d’en Pinilla. A més a més, enguany es comptarà amb quinze parades de mercat de pagès i una exposició de l’autor Francesc Pujades.

 

A partir de les 21h. donarà inici la cerimònia d’entrega dels Pàmpols 2011, dedicats a commemorar a membres del sector de la pagesia local, i la tradicional trepitjada de raïms i el tast del primer most que faran joves de la vila acompanyats d’en Josep Cuscó. La jornada finalitzarà amb el ball a càrrec de l’orquestra Loren a partir de les 23h.

 

 

 

Hereu i Pubilla 2011

 

L’endemà, dissabte 10 de setembre, l’activitat tornarà a la plaça del Mercat a partir de les 11h. amb l’11a edició de la Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava i, tot seguit, una nova edició de la cursa de tonells de vi per als més petits, a més d’un concurs de trepitjadors de raïm. A les 19h. començarà una mostra d’arts i oficis de la vinya i el vi a càrrec d’un boter que explicarà l’art de la fabricació manual de les bótes de vi i un esparter, encarregat de l’elaboració dels caputxons de les portadores de raïm.

 

 

 

Tot seguit, a les 20h., començarà l’elecció de la Pubilla i Hereu 2011, un acte que tradicionalment tenia lloc el mateix dia de la inauguració, però que en aquesta edició s’ha volgut desplaçar a dissabte per tal de repartir les activitats al llarg de tot el cap de setmana. L’elecció de l’Hereu, una novetat d’enguany, substitueix a l’elecció de la Pubilla i la Pubilla infantil, de manera que aquest any s’investiran l’Hereu i la Pubilla de Cubelles 2011 després de l’elecció que a mateix peu d’escenari realitzarà el jurat qualificador als candidats i candidates que s’han inscrit en el certamen.

 

 

 

L’orquestra Cimarrón oferirà un ball també a partir de les 23h. i durant tota la jornada el celler Ferré i Catasús oferirà un tast de vins al que cal inscriure’s prèviament al Que Bo (C. Major, 14).

 

 

 

Diada Nacional de Catalunya

 

El programa d’actes de la XXIV Festa de la Verema finalitzarà diumenge 11 de setembre amb la primera edició de la Cursa de la Verema Puig de Tiula (inscripcions a www.activatcubelles.blogspot.com) que destinarà part de la recaptació a Càritas de Cubelles i els tradicionals actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya que tindran lloc, com és habitual, al migdia a peu del campanar de l’església de Santa Maria amb la hissada de la senyera, l’ofrena floral, la cantada del Cor l’Espiga i, com a novetat, l’exhibició castellera a càrrec dels Bordegassos de Vilanova i l a Geltrú a la plaça de la Vila

Os añado esto al CALENDARIO DE CATAS.

About the author

Xavier Valls Gutierrez Sommelier y community manager especializado en el sector del vino, los restaurantes, los destilados, la gastronomía y el enoturismo. Mi Perfil en Google+:Xavier Valls Gutierrez Mi Perfil en Linkedin: Xavier Valls Gutierrez. He escrito artículos de opinión para marcas como Hipercor y Gourmentum. Indice Klout: 61.

No votes yet.
Please wait...